Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z koperkiem

Kotlety mielone z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2469

Dodano:

Odsłon: 419

Kotlety mielone - tradycyjne, proste i zawsze smaczne. Tym razem z dodatkiem koperku, a dlaczego nie?;)

Składniki

  • łopatka 1 kg
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka namoczona w mleku
  • tarta bułka
  • duży pęczek koperku
  • olej
  • sól i pieprz grubomielony
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z koperkiem

Przygotowanie

  1. Cebule zeszklić na patelni, bułkę namoczyć w mleku. Łopatkę zmielić, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczoną bułkę, żółtka. Z białek ubić sztywną pianę, dokładnie połączyć z masą mięsną. Doprawić solą i pieprzem, dodać drobniutko posiekany koperek. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
    Najlepsze z ziemniaczkami i buraczkami ale takie gorące z patelni...palce lizać;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń