Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj mielone z serem a dzisiaj z młodą kapustą.
miska, nóż, patelnia, praska do czosnku,
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 86
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 204
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 189
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 86
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 204
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w mleku lecz odciśniętą kajzerkę, jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , posiekaną w drobną kostkę i podsmażoną cebulę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam i na koniec dodaję drobno poszatkowaną młodą kapustę. Ponownie mieszam do połączenia składników. Z tak przygotowanej masy przygotowanej masy formuję kotlety , obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego.
Kotlety gotowe do podania.
Przygotowanie masy mięsnej z kapustą.
Kotlety gotowe do smażenia.