Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj mielone z serem a dzisiaj z młodą kapustą.
miska, nóż, patelnia, praska do czosnku,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w mleku lecz odciśniętą kajzerkę, jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , posiekaną w drobną kostkę i podsmażoną cebulę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam i na koniec dodaję drobno poszatkowaną młodą kapustę. Ponownie mieszam do połączenia składników. Z tak przygotowanej masy przygotowanej masy formuję kotlety , obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego.
Kotlety gotowe do podania.
Przygotowanie masy mięsnej z kapustą.
Kotlety gotowe do smażenia.