Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na piątkowe danie rybne, kotlety mielone z okonia, podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków, takie mazurskie danie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Składniki
Ryby czyścimy, płuczemy i filetujemy. Najlepiej godzinę przed filetowaniem ryb, je posolić, lepiej będzie się je filetować.
Filety z ryb mielimy razem z cebulą.
Do zmielonej ryby dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, starty ser, jajko, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy (sól, pieprz ziołowy i cytrynowy).
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wyrabiamy ręcznie. Przygotowany farsz przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przyprawy wchłonął.
Po godzinie z farszu formujemy kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Robimy z ogórków mizerie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem i mizerią z ogórków. Smacznego:)