Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z okonia, ziemniaki i mizeria z ogórków.

Kotlety mielone z okonia, ziemniaki i mizeria z ogórków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19330

Dodano:

Odsłon: 781

Przygotowałam na piątkowe danie rybne, kotlety mielone z okonia, podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków, takie mazurskie danie.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby czyścimy, płuczemy i filetujemy. Najlepiej godzinę przed filetowaniem ryb, je posolić, lepiej będzie się je filetować.

  2. Filety z ryb mielimy razem z cebulą.

  3. Do zmielonej ryby dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, starty ser, jajko, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy (sól, pieprz ziołowy i cytrynowy).

  4. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wyrabiamy ręcznie. Przygotowany farsz przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przyprawy wchłonął.

  5. Po godzinie z farszu formujemy kotlety.

  6. Kotlety obtaczamy w bułce tartej.

  7. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.

  8. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  9. Robimy z ogórków mizerie.

  10. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem i mizerią z ogórków.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń