Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na piątkowe danie rybne, kotlety mielone z okonia, podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków, takie mazurskie danie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258143
Składniki
Ryby czyścimy, płuczemy i filetujemy. Najlepiej godzinę przed filetowaniem ryb, je posolić, lepiej będzie się je filetować.
Filety z ryb mielimy razem z cebulą.
Do zmielonej ryby dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, starty ser, jajko, 3 łyżki bułki tartej i przyprawy (sól, pieprz ziołowy i cytrynowy).
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wyrabiamy ręcznie. Przygotowany farsz przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki żeby przyprawy wchłonął.
Po godzinie z farszu formujemy kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Robimy z ogórków mizerie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem i mizerią z ogórków. Smacznego:)