Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej nie przepadałam za mielonymi. Teraz często robię, ale z mięsa mielonego z szynki. Kotlety nadają się na ciepło do obiadu,albo zimno, jako przekąska. Są sycące i bardzo dobre.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 89
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8666
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 89
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8666
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Razem podsmażyć na oleju i wystudzić. Paprykę, umyć, przekroić, usunąć nasionka. Pokroić w drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski i wymieszać.
Formować średnie kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Odkładać na deskę.
Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron.
Kotlety można dopiec w piekarniku, albo podusić nad parą.
Podawać na ciepło do obiadu, albo jako przekąskę.