Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z parówką

Kotlety mielone z parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1672

Dodano:

Odsłon: 12842

Smaczna odmiana kotletów mielonych

Składniki

  • łopatka, 1 kg
  • bułka (2 małe), 10-15 dkg
  • jajka, 2
  • cebula, 1 średnia
  • parówki cienkie (jeśli są dł.13 cm), 5
  • ser żółty, 10 plastrów
  • zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • sól, pieprz,czosnek,papryka, do smaku
  • Bułka tarta
  • olej
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z parówką

Przygotowanie

  1. bułkę namoczyć ,odcisnąć.Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na małej ilości tłuszczu na jasno złoty kolor.mięso razem z bułką przepuścić przez maszynkę ,dodać jajka,cebulę i przyprawy ,wyrobić masę

  2. parówki przekroić na pół,zawinąć je w żółty ser i oblepić masą mięsną nadając odpowiedni kształt,obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron (z tej ilości wychodzi mi 8-10 kotletów)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 29 sierpnia 2013 mmmm wpakuje tam każdą parówke tylko nie berlinke fee

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kukuryku 18 czerwca 2010 nikt nie pytał czy jadasz czy nie jadasz
a co z nimi robisz też nikogo nie interesuje więc daruj sobie

przepis intrygujący - ciekawe jak to smakuje

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2010 mielone z parówką i serem ciekawy pomysł!- ostatnio robiłam mielone nadziewane pieczarkami i serem żółtym,
ale te Twoje warte są też wypróbowania.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń