Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 5813

Dodano:

Odsłon: 1878

pewne urozmaicenie dla lubianych chyba przez wszystkich kotletów mielonych

Składniki

  • mięso mielone z szynki ok 60-70 dag
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 duża
  • pieczarki ok 50 dag
  • olej
  • bułka kawałek
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, sos sojowy, pieprz ziołowy
  • ser topiony śmietankowy 1 łyzka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. 1/2 cebuli drobniutko posiekać, poddusić na odrobinie oleju, dodać posiekane w drobna kostkę pieczarki, lekko posolić, udusić do miękkości, dodał serek topiony, aby farsz lepiej sie trzymał, wystudzić,
    2. mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułka, posiekaną drobniutko 1/2 cebuli, solą, pieprzem , pieprzem ziołowym i sosem sojowym,
    3. formować kotlety, na środek kłaść łyżeczkę pieczarek, zaklejać (zbyt dużo nie da się wżyć, bo potem trudno zaklejać, akurat w tym przekrojonym u mnie jest wyjątkowo mało),
    4. smażyć na rozgrzanym oleju,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń