Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pewne urozmaicenie dla lubianych chyba przez wszystkich kotletów mielonych
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 438
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 438
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
1. 1/2 cebuli drobniutko posiekać, poddusić na odrobinie oleju, dodać posiekane w drobna kostkę pieczarki, lekko posolić, udusić do miękkości, dodał serek topiony, aby farsz lepiej sie trzymał, wystudzić, 2. mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułka, posiekaną drobniutko 1/2 cebuli, solą, pieprzem , pieprzem ziołowym i sosem sojowym, 3. formować kotlety, na środek kłaść łyżeczkę pieczarek, zaklejać (zbyt dużo nie da się wżyć, bo potem trudno zaklejać, akurat w tym przekrojonym u mnie jest wyjątkowo mało), 4. smażyć na rozgrzanym oleju, smacznego