Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych pomysłów na kotlety mielone, mam dla Ciebie przepis. Aromatyczne kotlety mielone pod pierzynką z grzybów, idealne na różne uroczystości.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15765
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15765
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewam oliwę, sos Worcestershire. Mięso dokładnie wyrabiam formuję kulę, rozpłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Cebule obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Upieczone kotlety smaruję ketchupem, układam farsz z grzybów a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w piekarniku do rozpuszczenia się sera.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.