Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych pomysłów na kotlety mielone, mam dla Ciebie przepis. Aromatyczne kotlety mielone pod pierzynką z grzybów, idealne na różne uroczystości.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Składniki
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewam oliwę, sos Worcestershire. Mięso dokładnie wyrabiam formuję kulę, rozpłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Cebule obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Upieczone kotlety smaruję ketchupem, układam farsz z grzybów a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w piekarniku do rozpuszczenia się sera.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.