Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 992
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12891
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebule drobno kroimy, smażymy na oleju. Gdy się zeszklą, dodajemy obrane, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Natkę pietruszki drobno kroimy, dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Całość chwilę dusimy i chłodzimy, po czym dodajemy do mięsnej masy. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy uformowane mięso w bułce tartej. Smażymy na oleju, z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.