Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13229
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13229
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebule drobno kroimy, smażymy na oleju. Gdy się zeszklą, dodajemy obrane, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Natkę pietruszki drobno kroimy, dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Całość chwilę dusimy i chłodzimy, po czym dodajemy do mięsnej masy. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy uformowane mięso w bułce tartej. Smażymy na oleju, z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.