Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3074
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3074
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebule drobno kroimy, smażymy na oleju. Gdy się zeszklą, dodajemy obrane, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Natkę pietruszki drobno kroimy, dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Całość chwilę dusimy i chłodzimy, po czym dodajemy do mięsnej masy. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy uformowane mięso w bułce tartej. Smażymy na oleju, z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.