Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebule drobno kroimy, smażymy na oleju. Gdy się zeszklą, dodajemy obrane, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Natkę pietruszki drobno kroimy, dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Całość chwilę dusimy i chłodzimy, po czym dodajemy do mięsnej masy. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy uformowane mięso w bułce tartej. Smażymy na oleju, z obu stron, do uzyskania złotego koloru. Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.