Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78752
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4288
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2433
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78752
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4288
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2433
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyć odrobinę masła.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia. SMACZNEGO!