Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z piekarnika.

Kotlety mielone z piekarnika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 2416

Dodano:

Odsłon: 7162

Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.

Składniki

  • -Mięso mielone wieprzowe - 1 kg
  • -Cebula - 1 szt
  • -Czosnek - 3 ząbki
  • -Olej - 2 łyżki
  • -Marchew - 1 szt
  • -Jajko - 1 szt
  • -Woda - 2 łyżki
  • -Bułka tarta - 4 łyżki
  • -Bułka tarta do panierki
  • -Sól, pieprz do smaku
  • -Masło - 10 g
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju.
    Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą.
    Dokładnie wymieszać.

  3. Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.

  4. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na każdym położyć odrobinę masła.

  5. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut.
    Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń