Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 388
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 352
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 388
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyć odrobinę masła.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia. SMACZNEGO!