Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śląskie karminadle a po polsku kotlet mielony .
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 73
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1877
Składniki
Płatki owsiane moczymy na około 10 minut w mleku . Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego starte jabłko ze skórą oraz obraną cebulę . Dodajemy przyprawy oraz odciśnięte na sitku płatki owsiane i dokładnie wyrabiamy .
Gdy mięso mamy dokładnie wyrobione formujemy klopsy ( około 80 g każdy ) następnie panierujemy w mące i lekko spłaszczamy .
Gotowe karminadle smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron .