Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śląskie karminadle a po polsku kotlet mielony .
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 280
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 280
Składniki
Płatki owsiane moczymy na około 10 minut w mleku . Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego starte jabłko ze skórą oraz obraną cebulę . Dodajemy przyprawy oraz odciśnięte na sitku płatki owsiane i dokładnie wyrabiamy .
Gdy mięso mamy dokładnie wyrobione formujemy klopsy ( około 80 g każdy ) następnie panierujemy w mące i lekko spłaszczamy .
Gotowe karminadle smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron .