Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3524
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1173
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3524
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1173
Składniki
Karkówkę umyłem ,osuszyłem i zmieliłem w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z koperkiem . Do mięsa wbiłem jajko i żółtko ,dodałem pokrojony w półtalarki por. Masę dokładnie wymieszałem. Dodałem bułkę tartą (masa ma być gęsta) ,doprawiłem solą ,pieprzem oraz odrobiną sosu sojowego. Z masy uformowałem kotlety. Bułkę tartą wymieszałem z mieloną papryką ,obtaczałem kotlety w bułce i smażyłem na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.