Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Składniki
Karkówkę umyłem ,osuszyłem i zmieliłem w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z koperkiem . Do mięsa wbiłem jajko i żółtko ,dodałem pokrojony w półtalarki por. Masę dokładnie wymieszałem. Dodałem bułkę tartą (masa ma być gęsta) ,doprawiłem solą ,pieprzem oraz odrobiną sosu sojowego. Z masy uformowałem kotlety. Bułkę tartą wymieszałem z mieloną papryką ,obtaczałem kotlety w bułce i smażyłem na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.