Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1104
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 222
Polecam.
Odsłon: 1145
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1104
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 222
Polecam.
Odsłon: 1145
Składniki
Karkówkę umyłem ,osuszyłem i zmieliłem w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z koperkiem . Do mięsa wbiłem jajko i żółtko ,dodałem pokrojony w półtalarki por. Masę dokładnie wymieszałem. Dodałem bułkę tartą (masa ma być gęsta) ,doprawiłem solą ,pieprzem oraz odrobiną sosu sojowego. Z masy uformowałem kotlety. Bułkę tartą wymieszałem z mieloną papryką ,obtaczałem kotlety w bułce i smażyłem na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.