Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki przyrządzam bardzo często, bo lubię połączenie ryżu, papryki i mięsa. Polecam też zioła, najlepiej świeże – posiekać i dodać do masy mięsnej – pycha!!!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68813
Składniki
Do mięsa dodaję ryż, drobno posiekane: cebulkę, czosnek i paprykę. Wszystko dobrze mieszam.
Następnie dodaję jajko i przyprawy. Ponownie mieszam.
Z mięsnej masy formuję kulki. Zanurzam je w rozkłóconym jajku, a potem obtaczam w bułeczce tartej. Kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnię, lekko je spłaszczam. Smażę na złoto z obu stron.