Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki przyrządzam bardzo często, bo lubię połączenie ryżu, papryki i mięsa. Polecam też zioła, najlepiej świeże – posiekać i dodać do masy mięsnej – pycha!!!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2637
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2883
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2637
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2883
Składniki
Do mięsa dodaję ryż, drobno posiekane: cebulkę, czosnek i paprykę. Wszystko dobrze mieszam.
Następnie dodaję jajko i przyprawy. Ponownie mieszam.
Z mięsnej masy formuję kulki. Zanurzam je w rozkłóconym jajku, a potem obtaczam w bułeczce tartej. Kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnię, lekko je spłaszczam. Smażę na złoto z obu stron.