Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki przyrządzam bardzo często, bo lubię połączenie ryżu, papryki i mięsa. Polecam też zioła, najlepiej świeże – posiekać i dodać do masy mięsnej – pycha!!!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Składniki
Do mięsa dodaję ryż, drobno posiekane: cebulkę, czosnek i paprykę. Wszystko dobrze mieszam.
Następnie dodaję jajko i przyprawy. Ponownie mieszam.
Z mięsnej masy formuję kulki. Zanurzam je w rozkłóconym jajku, a potem obtaczam w bułeczce tartej. Kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnię, lekko je spłaszczam. Smażę na złoto z obu stron.