Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki przyrządzam bardzo często, bo lubię połączenie ryżu, papryki i mięsa. Polecam też zioła, najlepiej świeże – posiekać i dodać do masy mięsnej – pycha!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8404
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8404
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Składniki
Do mięsa dodaję ryż, drobno posiekane: cebulkę, czosnek i paprykę. Wszystko dobrze mieszam.
Następnie dodaję jajko i przyprawy. Ponownie mieszam.
Z mięsnej masy formuję kulki. Zanurzam je w rozkłóconym jajku, a potem obtaczam w bułeczce tartej. Kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnię, lekko je spłaszczam. Smażę na złoto z obu stron.