Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 494 Ocena: 3962
Dodano: 20.01.2020
Odsłon: 413
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam kawałek żółtego sera i oblepiłam go wolnym mięsem.
Tak uformowane kotleciki opanierowałam w mące i ułożyłam na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety smażyłam po kilka minut z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyłam na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z fasolką szparagową, ale oczywiście najlepsze będą z ziemniakami i buraczkami lub mizerią.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 21 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz