Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kotlety mielone wieprzowe nadziewane żółtym serem. Fajny pomysł na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Składniki
Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam kawałek żółtego sera i oblepiłam go wolnym mięsem. Tak uformowane kotleciki opanierowałam w mące i ułożyłam na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety smażyłam po kilka minut z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyłam na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z fasolką szparagową, ale oczywiście najlepsze będą z ziemniakami i buraczkami lub mizerią.