Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kotlety mielone wieprzowe nadziewane żółtym serem. Fajny pomysł na obiad.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9275
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9275
Składniki
Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam kawałek żółtego sera i oblepiłam go wolnym mięsem. Tak uformowane kotleciki opanierowałam w mące i ułożyłam na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety smażyłam po kilka minut z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyłam na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z fasolką szparagową, ale oczywiście najlepsze będą z ziemniakami i buraczkami lub mizerią.