Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kotlety mielone wieprzowe nadziewane żółtym serem. Fajny pomysł na obiad.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam kawałek żółtego sera i oblepiłam go wolnym mięsem. Tak uformowane kotleciki opanierowałam w mące i ułożyłam na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety smażyłam po kilka minut z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyłam na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z fasolką szparagową, ale oczywiście najlepsze będą z ziemniakami i buraczkami lub mizerią.