Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziemy do nich wracać. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23658
Składniki
Marchew oraz ziemniaki obrać i umyć. Pokroić na kawałki. Gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gdy warzywa będą gotowe, odcedzić i utłuc je na puree z dodatkiem masła.
Kajzerkę namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Jeden z serów pokroić w kostkę, a drugi na cztery plastry.
Do miski przełożyć mięso, cebulę, odciśniętą kajzerkę, jajko, pokrojony w kostkę ser, natkę oraz przyprawy. Całość wymieszać.
Uformować sporej wielkości kotlety i usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Na każdy kotlet nałożyć plaster sera. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 10 minut. Smacznego! :)