Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziemy do nich wracać. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102632
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Marchew oraz ziemniaki obrać i umyć. Pokroić na kawałki. Gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gdy warzywa będą gotowe, odcedzić i utłuc je na puree z dodatkiem masła.
Kajzerkę namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Jeden z serów pokroić w kostkę, a drugi na cztery plastry.
Do miski przełożyć mięso, cebulę, odciśniętą kajzerkę, jajko, pokrojony w kostkę ser, natkę oraz przyprawy. Całość wymieszać.
Uformować sporej wielkości kotlety i usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Na każdy kotlet nałożyć plaster sera. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 10 minut. Smacznego! :)