Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikatne i tłuste. Kotlety wychodzą chrupiące, rumiane z wierzchu, miękkie i soczyste w środku.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 150
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1382
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 150
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1382
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 77
Składniki
Bułkę zamaczamy w zimnym mleku. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rumiano na łyżce masła i odstawiamy do przestygnięcia. Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy lekko odciśniętą kajzerkę, cebulę i przyprawy.
Masę dokładnie wyrabiamy (ok. 5 min). Dobrze wyrobione kotlety będą smaczniejsze. Teraz formujemy kotlety. Z 1/2 kg mięsa wyjdzie nam 6-7 kotletów. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni (olej i masło). Obtaczamy w bułce tartej kotlety i kładziemy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia. Następnie odwracamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni. Kiedy kotlety zarumienią się z drugiej strony, przykrywamy patelnię pokrywką i trzymamy pod przykryciem ok 5 minut. Dzięki temu zabiegowi kotlety będą pulchne i soczyste w środku. Cebulkę koniecznie podsmażamy przed dodaniem do mięsa, odda cały swój aromat kotletom, będą dużo smaczniejsze.