Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co byście powiedzieli na pyszny obiadek w szybkim przygotowaniu, chcecie przepis ? zapraszam na blog
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4957
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4957
Składniki
Do miski dodać zmielone mięso z łopatki oraz resztę składników oraz żółtka lub żółtko oddzielając z nich białka
Do wyrobionej masy dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i kolejny raz wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy mięsnej już z pianą formować za pomocą mokrych rąk kotleciki dowolnej wielkości, następnie obtoczyć je w bułce i ułożyć na talerzu
Przygotowane kotleciki smażyć z obu stron na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor lub ciemniejszy jeżeli ktoś woli
Kotleciki podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką ja podałam z mizerią i maślanka do popicia