Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co byście powiedzieli na pyszny obiadek w szybkim przygotowaniu, chcecie przepis ? zapraszam na blog
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Do miski dodać zmielone mięso z łopatki oraz resztę składników oraz żółtka lub żółtko oddzielając z nich białka
Do wyrobionej masy dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i kolejny raz wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy mięsnej już z pianą formować za pomocą mokrych rąk kotleciki dowolnej wielkości, następnie obtoczyć je w bułce i ułożyć na talerzu
Przygotowane kotleciki smażyć z obu stron na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor lub ciemniejszy jeżeli ktoś woli
Kotleciki podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką ja podałam z mizerią i maślanka do popicia