Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co byście powiedzieli na pyszny obiadek w szybkim przygotowaniu, chcecie przepis ? zapraszam na blog
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Do miski dodać zmielone mięso z łopatki oraz resztę składników oraz żółtka lub żółtko oddzielając z nich białka
Do wyrobionej masy dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i kolejny raz wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy mięsnej już z pianą formować za pomocą mokrych rąk kotleciki dowolnej wielkości, następnie obtoczyć je w bułce i ułożyć na talerzu
Przygotowane kotleciki smażyć z obu stron na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor lub ciemniejszy jeżeli ktoś woli
Kotleciki podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką ja podałam z mizerią i maślanka do popicia