Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co byście powiedzieli na pyszny obiadek w szybkim przygotowaniu, chcecie przepis ? zapraszam na blog
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Do miski dodać zmielone mięso z łopatki oraz resztę składników oraz żółtka lub żółtko oddzielając z nich białka
Do wyrobionej masy dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i kolejny raz wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy mięsnej już z pianą formować za pomocą mokrych rąk kotleciki dowolnej wielkości, następnie obtoczyć je w bułce i ułożyć na talerzu
Przygotowane kotleciki smażyć z obu stron na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor lub ciemniejszy jeżeli ktoś woli
Kotleciki podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką ja podałam z mizerią i maślanka do popicia