Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię eksperymentować w kuchni dlatego moje mielone przygotowywane są z różnymi dodatkami, dzisiaj to dodatek oscypka wędzonego przywiezionego z urokliwego, pięknego Zakopanego. Mielone chrupiące z zewnątrz a w środku rozpływający się oscypek. Polecam
miska, nóż, patelnia, garnuszek, naczynie na panierkę,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do zeszklenia na oleju razem z drobno posiekanym czosnkiem. Mięso mielone przełożyć do miski dodać podsmażoną cebulę, jajko, namoczoną lecz dobrze odciśniętą kajzerkę oraz przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać , gdyby masa była zbyt luźna dodać 1 lub 2 łyżki bułki tartej. Na dłoń nabierać porcje masy rozklepać położyć oscypek zakryć masą i uformować owalny, podłużny kotlet mielony. Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego
Kotlety mielone po usmażeniu.
Przygotowanie kotletów.
Panierowane kotlety gotowe do smażenia.
Kotlety gotowe do podania.