Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety mielone są wzbogacone o żółty ser. Wyszły bardzo smaczne a ser który znajdował się w pośrodku był rozlany i ciągnący co bardzo lubię.
miska, nóż, patelnia , łyżka,
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 41
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 41
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski, dodać namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, suszoną cebulkę , posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ser żółty pokroić w paski a następnie w kostkę. Z przygotowanej masy formować placuszki nakładać parę kostek sera i zlepiać brzegi formując kotlety. Następnie kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Kotlety z żółtym serem gotowe do podania.