Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety mielone są wzbogacone o żółty ser. Wyszły bardzo smaczne a ser który znajdował się w pośrodku był rozlany i ciągnący co bardzo lubię.
miska, nóż, patelnia , łyżka,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso mielone włożyć do miski, dodać namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, suszoną cebulkę , posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ser żółty pokroić w paski a następnie w kostkę. Z przygotowanej masy formować placuszki nakładać parę kostek sera i zlepiać brzegi formując kotlety. Następnie kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Kotlety z żółtym serem gotowe do podania.