Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dobry obiad ? Tak.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5681
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8897
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7961
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5462
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5681
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8897
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7961
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5462
Składniki
Przełamane szparagi krótko obgotować z osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki pasujące do kotletów. Kajzerkę moczymy chwilę w mleku , odciskamy z nadmiaru płynu. Cebulkę drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku. Masę mięsną dokładnie mieszamy dłonią, możemy dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki, w środek kładziemy kawałek szparaga, zlepiamy. Potem panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.