Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dobry obiad ? Tak.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 399
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2921
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 399
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2921
Składniki
Przełamane szparagi krótko obgotować z osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki pasujące do kotletów. Kajzerkę moczymy chwilę w mleku , odciskamy z nadmiaru płynu. Cebulkę drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku. Masę mięsną dokładnie mieszamy dłonią, możemy dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki, w środek kładziemy kawałek szparaga, zlepiamy. Potem panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.