Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dobry obiad ? Tak.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 720
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15118
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45372
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 720
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15118
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4844
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45372
Składniki
Przełamane szparagi krótko obgotować z osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki pasujące do kotletów. Kajzerkę moczymy chwilę w mleku , odciskamy z nadmiaru płynu. Cebulkę drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku. Masę mięsną dokładnie mieszamy dłonią, możemy dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki, w środek kładziemy kawałek szparaga, zlepiamy. Potem panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.