Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone ze szparagami

Kotlety mielone ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 130

Pomysł na dobry obiad ? Tak.

Składniki

  • zmielone mięso 500 g
  • 1 mała kajzerka
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, tymianek
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • pęczek szparag
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przełamane szparagi krótko obgotować z osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki pasujące do kotletów.
    Kajzerkę moczymy chwilę w mleku , odciskamy z nadmiaru płynu.
    Cebulkę drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku.
    Masę mięsną dokładnie mieszamy dłonią, możemy dodać 1-2 łyżki bułki tartej.
    Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki, w środek kładziemy kawałek szparaga, zlepiamy.
    Potem panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń