Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dobry obiad ? Tak.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 125
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 125
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Składniki
Przełamane szparagi krótko obgotować z osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na kawałki pasujące do kotletów. Kajzerkę moczymy chwilę w mleku , odciskamy z nadmiaru płynu. Cebulkę drobno siekamy. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą bułkę, jajko, czosnek i cebulkę. Doprawić do smaku. Masę mięsną dokładnie mieszamy dłonią, możemy dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Łyżką nakładamy na dłoń masę mięsną, formujemy owalne kotleciki, w środek kładziemy kawałek szparaga, zlepiamy. Potem panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotobrązowy kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.