Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem zielonym i marchwią.
maszynka do mielenia mięsa, miska, patelnia, garnczek,
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 126
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 7208
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 81
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 126
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 7208
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 81
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchewki. Smacznego !!!