Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z łopatki wieprzowej podane z ziemniakami i mizerią ze słoja.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 557
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1837
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 557
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1837
Składniki
Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, czosnek, 1 łyżkę startej cebuli oraz jajko. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!