Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mięsne „BULETKI”

Kotlety mięsne „BULETKI”

Autor:

Przepisów i artykułów: 2494 Ocena: 17552

Dodano:

Odsłon: 883

Ulubione danie mojej rodziny.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone dowolne ½ kg
  • Jajko 1 szt.
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Wino białe wytrawne 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
  • Mąka do panierki
  • Boczek wędzony 10-15 dag
  • Ser żółty 10 dag
  • Ser żółty 10 dag
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mięsne „BULETKI”

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Z mięsa, jajka, startego sera, wina i przypraw do smaku, przygotować masę mięsną i uformować kotlety. Panierować w mące i usmażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu, obłożyć boczkiem, serem żółtym i zapiec przez chwilę w piekarniku na górnej spirali. Podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń