Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2899
Dodano: 14.09.2015
Odsłon: 1513
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
WYKONANIE:
Kalafior płuczemy, obieramy na różyczki i gotujemy ok. 15 min. Powinien być lekko miękki. Studzimy.
Mięso wkładamy do miski. Kalafior rozdrabniamy. Można tłuczkiem do ziemniaków lub blenderem.
dodajemy do mięsa.
Dodajemy jajka, kaszę , sól , pieprz i wyrabiamy masę.
Formujemy kotleciki. Jeśli do pieczenia układamy od razu w naczyniu żaroodpornym.
Jeśli bedziemy smażyć układamy na deseczce. Przed smażeniem można obtoczyć w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu lub pieczemy w temperaturze 200 stopni, przekryte folią aluminiową ok. 30 min. Następnie odkrywamy i podpiekamy z góry ok. 10 min.
Kotleciki smażone lub pieczone podajemy z sosem jogurtowym ziemniakami lub innymi dodatkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)