Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz sposobu na połączenie ziemniaków i ryby w jednym daniu, koniecznie wypróbuj ten przepis na kotlety poselskie. Głównym atutem potrawy jest chrupiąca skórka i kremowe nadzienie, a dodatkowego smaku nadaje koperek i parmezan. Kotlety podawaj z sosem jogurtowym i ulubioną sałatką lub ogórkiem kiszonym.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 183
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 58
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 162
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10966
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 160
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 183
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 58
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 162
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10966
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 160
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Rybę także ugotuj, możesz dodać ją do garnka z ziemniakami na 10 minut przed ugotowaniem warzyw. Kiedy ryba i ziemniaki są jeszcze gorące przepuść je przez praskę do ziemniaków lub ostudź i zmiel w maszynce do mięsa. Obraną cebulkę zetrzyj na tarce jarzynowej na małych oczkach, a opłukany koperek bardzo drobno posiekaj. Wszystkie elementy kotletów przełóż do miski, wbij 1 jajko, dodaj tarty parmezan, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Ze względu na delikatny smak ryby, możesz użyć kolorowego lub białego pieprzu. Dokładnie wymieszaj składniki na jednolitą masę, przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Kotlety możesz usmażyć tradycyjnie lub w głębokim tłuszczu, więc przygotuj odpowiednią jego ilość. W patelni rozgrzej tłuszcz, z rybno-ziemniaczanej masy formuj kule, spłaszczaj, panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym smaż kotlety na złoty kolor z obydwu stron. Osusz krokiety na papierowym ręczniku i serwuj. Podawaj z ulubionym sosem i dodatkami.