Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobne do kotletów mielonych z tą różnicą, że są wyczuwalne kawałeczki mięsa i są bardziej delikatne dzięki pianie z białek.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1592
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8984
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1592
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8984
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dwa żółtka ucieramy z masłem. Do posiekanego mięsa dodajemy żółtka utarte z masłem, majonez, masło, odciśniętą bułkę, sól i pieprz oraz podsmażoną i ostudzoną cebulę. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie mieszamy aby piana nie opadła. Jajka wbijamy do miseczki solimy i widelcem roztrzepujemy. Formujemy kotleciki, maczamy w jajku i w bułce tartej. Pieczemy na złoty kolor.