Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobne do kotletów mielonych z tą różnicą, że są wyczuwalne kawałeczki mięsa i są bardziej delikatne dzięki pianie z białek.
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dwa żółtka ucieramy z masłem. Do posiekanego mięsa dodajemy żółtka utarte z masłem, majonez, masło, odciśniętą bułkę, sól i pieprz oraz podsmażoną i ostudzoną cebulę. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie mieszamy aby piana nie opadła. Jajka wbijamy do miseczki solimy i widelcem roztrzepujemy. Formujemy kotleciki, maczamy w jajku i w bułce tartej. Pieczemy na złoty kolor.