Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki rybne to miła odmiana dla tradycyjnie podanej, usmażonej lub upieczonej ryby. Wybrałam mintaja, ale można zrobić je z każdej wyfiletowanej ryby.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8695
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7313
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5002
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327997
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8695
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7313
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5002
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327997
Składniki
Filety drobno siekamy lub miksujemy. Cytrynę wyparzamy we wrzątku, ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.
Filety, jajko, bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i 2 łyżki skórki z cytryny łączymy ze sobą w misce. Mieszamy ręką do momentu aż masa stanie się klejąca. Formujemy nieduże kotlety.
Na rozgrzanym oleju smażymy obtoczone w bułce i mące kotlety po około 4 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru.