Dania główne Przepis na:
Kotlety rybne

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9166
Dodano: 16.10.2017
Odsłon: 11828
Składniki
- 500g mrożonych filetów z mintaja
- 1 małe jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki skórki otartej z cytryny
- sól, pieprz
- olej
- + mąka i bułka tarta do panierki
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Filety drobno siekamy lub miksujemy. Cytrynę wyparzamy we wrzątku, ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.
-
Filety, jajko, bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i 2 łyżki skórki z cytryny łączymy ze sobą w misce. Mieszamy ręką do momentu aż masa stanie się klejąca. Formujemy nieduże kotlety.
-
Na rozgrzanym oleju smażymy obtoczone w bułce i mące kotlety po około 4 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru.
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 16 października 2017Zgłoś do usunięcia
Poproszę 4 sztuki na jutro ;)Rybka pychotka bez dwóch zdań :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz