Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10938

Dodano:

Odsłon: 14682

Kotleciki rybne to miła odmiana dla tradycyjnie podanej, usmażonej lub upieczonej ryby. Wybrałam mintaja, ale można zrobić je z każdej wyfiletowanej ryby.

Składniki

  • 500g mrożonych filetów z mintaja
  • 1 małe jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej
  • + mąka i bułka tarta do panierki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety rybne

Przygotowanie

  1. Filety drobno siekamy lub miksujemy. Cytrynę wyparzamy we wrzątku, ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.

  2. Filety, jajko, bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i 2 łyżki skórki z cytryny łączymy ze sobą w misce. Mieszamy ręką do momentu aż masa stanie się klejąca. Formujemy nieduże kotlety.

  3. Na rozgrzanym oleju smażymy obtoczone w bułce i mące kotlety po około 4 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 października 2017 Poproszę 4 sztuki na jutro ;)
Rybka pychotka bez dwóch zdań :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń