Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki rybne to miła odmiana dla tradycyjnie podanej, usmażonej lub upieczonej ryby. Wybrałam mintaja, ale można zrobić je z każdej wyfiletowanej ryby.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424536
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4638
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424536
Składniki
Filety drobno siekamy lub miksujemy. Cytrynę wyparzamy we wrzątku, ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.
Filety, jajko, bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i 2 łyżki skórki z cytryny łączymy ze sobą w misce. Mieszamy ręką do momentu aż masa stanie się klejąca. Formujemy nieduże kotlety.
Na rozgrzanym oleju smażymy obtoczone w bułce i mące kotlety po około 4 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru.