Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1021

Dodano:

Odsłon: 5844

Soczyste , puszyste , smaczne kotlety rybne.

Składniki

  • * Około 700 g fileta z ulubionej ryby
  • * 2 jajka * 1 cebula * 1 czerstwa bułka
  • * Kilka gałązek świeżej natki pietruszki * 1 łyżka masła
  • * 2 łyżki jogurtu naturalnego * Bułka tarta
  • * Sól, pieprz mielony * Olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety rybne

Przygotowanie

  1. Czerstwą bułkę namaczam w wodzie , przyciskając czymś ciężkim żeby bułka nie wypływała

    Filety mielę przez maszynkę .

    Cebulę kroję w kostkę, podduszam na małej ilości oleju i odstawiam do wystygnięcia.

    Pietruszkę drobno siekam

    Do zmielonej ryby dodaję 2 jajka , posiekaną natkę pietruszki, łyżkę masła , 2 łyżki jogurtu naturalnego , ostudzoną cebulę oraz odciśniętą bułkę i około 10 łyżek bułki tartej . Całość doprawiam do smaku solą oraz pieprzem mielonym .

    Z masy formuję kotlety . Każdy obtaczam w bułce tartej i układam na rozgrzanej patelni z olejem .
    Smażę na małym ogniu z każdej strony na rumiano .
    Około 4 -5 minut z każdej strony.
    Kotlety świetnie komponują się z ziemniakami jak i frytkami.

    Polecam
    Małgośka w Kuchni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 czerwca Rybki w każdym wydaniu super, pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń