Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z cukinią i ryżem

Kotlety rybne z cukinią i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 555 Ocena: 11146

Dodano:

Odsłon: 8598

Delikatne w smaku i wilgotne wewnątrz.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miałam wcześniej wyfiletowanego lina. Ale filetowanie można pominąć. Filety zblanszowałam w lekko gotującej się wodzie przez pięć minut. Gdy filety ostygły wyjęłam wszystkie ości.

    Można też użyć filetów bez ości z innych ryb, wtedy obgotowywanie można pominąć i od razu zmalaksować surową rybę. Lina lubię ze względu na jego nie za chude i lekko słodkawe w smaku mięso.

    Rybę zmalaksowałam.

  2. Cukinie i cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam. Do ryby dałam cukinie, ugotowany ryż, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajo, bułkę tartą, sól, pieprz i koperek.

  3. Masę dobrze wyrobiłam dłońmi i zwilżonymi rękami uformowałam kotlety a następnie obtoczyłam je w bułce.

    Usmażyłam na rumiano.

  4. Podałam z sosem musztardowym, ziemniakami pure i buraczkami ćwikłowymi.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń