Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne smaków i kolorów. Z podanych proporcji powinno być około dziesięciu kotletów. Polecam.
Filet rybny rozmrozić i drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Warzywa umyć i drobno pokroić. Oczywiście, pieczarki nie myć tylko pokroić. W misce umieścić
pokrojony filet rybny, warzywa, odciśnięta bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Zagęścić otrębami. Formować kotlety i znów obtoczyć w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przepis dnia
Sposób na inne, aczkolwiek równie smaczne i pożywne wykorzystanie schabu
Odsłon: 10086
Szybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkim...
Odsłon: 12400
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 109
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4070
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 184
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 109
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4070
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 184
Składniki
Filet rybny rozmrozić i drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Warzywa umyć i drobno pokroić. Oczywiście, pieczarki nie myć tylko pokroić. W misce umieścić pokrojony filet rybny, warzywa, odciśnięta bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Zagęścić otrębami. Formować kotlety i znów obtoczyć w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz Polonez
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 20
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 49