Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z dodatkiem warzyw

Kotlety rybne z dodatkiem warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 1263

Pełne smaków i kolorów. Z podanych proporcji powinno być około dziesięciu kotletów. Polecam.

Składniki

  • 40 dag dorsza lub miruny
  • 4-5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 10 cm pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 bułka
  • 2 jajka wiejskie
  • 1-11/2 szkl. otrąb pszennych
  • przyprawy: sol, pieprz, papryka ostra
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet rybny rozmrozić i drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie. Warzywa umyć i drobno pokroić. Oczywiście, pieczarki nie myć tylko pokroić. W misce umieścić
    pokrojony filet rybny, warzywa, odciśnięta bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Zagęścić otrębami. Formować kotlety i znów obtoczyć w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego Jak jest rybka, to już mi nic nie trzeba ;) Pyszne kotlety, ja zawsze trochę więcej chili dodaję, bo "żyletki" w smaku muszą być :D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 lutego Uwielbiam kotlety rybne! Twoja wersja z warzywami muszi byc bardzo smaczna! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń