Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa ryba z formie kotletów, u mnie z dorsza. Proste, szybkie i lubiane przez dzieci.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 42
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 42
Składniki
Kromkę chleba zalej mlekiem, jak zmięknie odciśnij. Filety umyj, osusz, następnie krótko posiekaj w robocie. Do zmielonej ryby dodaj czosnek, ćwiartki cebuli, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, jajko, odciśnięty chleb, natkę pietruszki. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem. Z masy formuj niezbyt duże kotlety, każdy obtocz w tartej bułce i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.