Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z pietruszką

Kotlety rybne z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 601 Ocena: 10819

Dodano:

Odsłon: 13358

Zdrowa ryba z formie kotletów, u mnie z dorsza. Proste, szybkie i lubiane przez dzieci.

Składniki

  • świeży dorsz 1/2 kilograna
  • 1 podeschnięta kromka ciemnego chleba + mleko do maczania
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól i pieprz, gorczyca biała cała
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • bułka tarta
  • Olej rzepakowy ( do smażenia )
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kromkę chleba zalej mlekiem, jak zmięknie odciśnij.

    Filety umyj, osusz, następnie krótko posiekaj w robocie.
    Do zmielonej ryby dodaj czosnek, ćwiartki cebuli, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, jajko, odciśnięty chleb, natkę pietruszki. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
    Dopraw solą i pieprzem.
    Z masy formuj niezbyt duże kotlety, każdy obtocz w tartej bułce i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń