Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zewnątrz i niezwykle delikatne w środku kotlety rybne. Idealnym uzupełnieniem dla nich jest sos jogurtowy z dodatkiem kawioru.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8590
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8590
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 967
Składniki
Ryby mielimy na drobnym oczku. Zmielone mięso ryb mieszamy z posiekanym koperkiem, chili, kaszką orkiszową, jajkami oraz przyprawami. Całość mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze 1-2 łyżki kaszki orkiszowej. Na głęboki talerz wysypujemy bułkę tartą lub kaszkę orkiszową. Na talerz wykładamy łyżkę stołową masy rybnej obsypujemy bułką/kaszką i formujemy okrągłego kotlecika. Postępujemy tak samo z resztą masy rybnej. Kotleciki smażymy na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Przygotowanie sosu. Jogurt mieszamy z kawiorem i posiekanym koperkiem. Nie solimy bo kawior jest wystarczająco słony. Kotleciki podajemy z sosem kawiorowym. Doskonałym dodatkiem do kotletów są również pieczone młode ziemniaczki lub świeże pieczywo.