Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zewnątrz i niezwykle delikatne w środku kotlety rybne. Idealnym uzupełnieniem dla nich jest sos jogurtowy z dodatkiem kawioru.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2957
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2957
Składniki
Ryby mielimy na drobnym oczku. Zmielone mięso ryb mieszamy z posiekanym koperkiem, chili, kaszką orkiszową, jajkami oraz przyprawami. Całość mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze 1-2 łyżki kaszki orkiszowej. Na głęboki talerz wysypujemy bułkę tartą lub kaszkę orkiszową. Na talerz wykładamy łyżkę stołową masy rybnej obsypujemy bułką/kaszką i formujemy okrągłego kotlecika. Postępujemy tak samo z resztą masy rybnej. Kotleciki smażymy na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Przygotowanie sosu. Jogurt mieszamy z kawiorem i posiekanym koperkiem. Nie solimy bo kawior jest wystarczająco słony. Kotleciki podajemy z sosem kawiorowym. Doskonałym dodatkiem do kotletów są również pieczone młode ziemniaczki lub świeże pieczywo.