Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne schabowe lub mielone, koniecznie przetestuj przepis na kotlety rycerskie. Sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i od święta. Pamiętaj jedynie, aby opanierować je wyjątkowo dokładnie, co zagwarantuje, że będą one soczyste i bardzo delikatne, a nadzienie z nich nie wypłynie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8436
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Polecam.
Odsłon: 1540
Składniki
Ser pokrój w średniej wielkości kostki. Posiekaj drobno natkę pietruszki. Masło podziel na tyle części, ile planujesz zrobić roladek.
Filety z kurczaka przekrój wzdłuż. Następnie każdy z nich natnij na środku wzdłuż dłuższego boku, ale nie do końca, aby rozłożyć mięso bez konieczności jego rozbijania. Każdą stronę posól i popieprz.
Na środku ułóż masło, a wokół niego kostki sera żółtego. Równomiernie posyp mięso natką pietruszki. Zwiń filety z kurczaka wraz z farszem, dosyć mocno.
Przygotuj mąkę do panierowania, rozkłóć w osobnym naczyniu jajko, a w ostatnim głębokim talerzu umieść bułkę tartą i parmezan, dokładnie mieszając panierkę.
Każdą roladkę panieruj najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej z parmezanem.
Rozgrzej na patelni tłuszcz. Smaż kotlety rycerskie z każdej strony po kilka minut na średnim ogniu. Tak przygotowane roladki dobrze smakują z sosem czosnkowym.