Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne schabowe lub mielone, koniecznie przetestuj przepis na kotlety rycerskie. Sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i od święta. Pamiętaj jedynie, aby opanierować je wyjątkowo dokładnie, co zagwarantuje, że będą one soczyste i bardzo delikatne, a nadzienie z nich nie wypłynie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ser pokrój w średniej wielkości kostki. Posiekaj drobno natkę pietruszki. Masło podziel na tyle części, ile planujesz zrobić roladek.
Filety z kurczaka przekrój wzdłuż. Następnie każdy z nich natnij na środku wzdłuż dłuższego boku, ale nie do końca, aby rozłożyć mięso bez konieczności jego rozbijania. Każdą stronę posól i popieprz.
Na środku ułóż masło, a wokół niego kostki sera żółtego. Równomiernie posyp mięso natką pietruszki. Zwiń filety z kurczaka wraz z farszem, dosyć mocno.
Przygotuj mąkę do panierowania, rozkłóć w osobnym naczyniu jajko, a w ostatnim głębokim talerzu umieść bułkę tartą i parmezan, dokładnie mieszając panierkę.
Każdą roladkę panieruj najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej z parmezanem.
Rozgrzej na patelni tłuszcz. Smaż kotlety rycerskie z każdej strony po kilka minut na średnim ogniu. Tak przygotowane roladki dobrze smakują z sosem czosnkowym.