Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ryżowo-drobiowe

Kotlety ryżowo-drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1780

Dodano:

Odsłon: 3290

Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego mielonego. Cudowny zapach lubczyku rozchodzący się po kuchni i większa, bardziej ekonomiczna porcja kotletów na obiad niż zwykle ;)

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • pęczek posiekanego lubczyku
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety ryżowo-drobiowe

Przygotowanie

  1. Cebulkę siekamy i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z wystudzonym ryżem i cebulką, dodajemy jajko oraz posiekany lubczyk. Doprawiamy solą , pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy owalne kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 min. z każdej strony do zarumienienia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 września 2017 Biorę przepis, będzie idealny do "tony" warzyw z działki ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń