Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego mielonego. Cudowny zapach lubczyku rozchodzący się po kuchni i większa, bardziej ekonomiczna porcja kotletów na obiad niż zwykle ;)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 420
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 973
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 87
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 420
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 973
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulkę siekamy i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z wystudzonym ryżem i cebulką, dodajemy jajko oraz posiekany lubczyk. Doprawiamy solą , pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy owalne kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 min. z każdej strony do zarumienienia. Smacznego!