Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na urozmaicenie zwykłego mielonego. Cudowny zapach lubczyku rozchodzący się po kuchni i większa, bardziej ekonomiczna porcja kotletów na obiad niż zwykle ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Składniki
Cebulkę siekamy i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z wystudzonym ryżem i cebulką, dodajemy jajko oraz posiekany lubczyk. Doprawiamy solą , pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy owalne kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 5 min. z każdej strony do zarumienienia. Smacznego!