Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rzymskie, choć niewiele mają wspólnego z włoskimi smakami, biły w Polsce rekordy popularności w czasach PRL-u. To dlatego, że do ich przyrządzenia wystarczy zaledwie kilka prostych składników. Danie bez mięsa serwowano w taki sposób, aby można było poczuć odrobinę luksusu, czyli z ziemniakami, domową surówką albo tradycyjną marchewką z groszkiem. Przywołaj wspomnienia sprzed lat i zobacz przepis na klasyczne kotlety rzymskie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
Ser pokrój w dosyć grube plastry.
Jajka rozkłóć w głębokim naczyniu. Posól je i popieprz, a następnie jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
W drugim głębokim naczyniu powinna znaleźć się bułka tarta.
Teraz każdy kawałek sera obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu, najlepiej na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Wystarczy po kilka minut.