Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rzymskie, choć niewiele mają wspólnego z włoskimi smakami, biły w Polsce rekordy popularności w czasach PRL-u. To dlatego, że do ich przyrządzenia wystarczy zaledwie kilka prostych składników. Danie bez mięsa serwowano w taki sposób, aby można było poczuć odrobinę luksusu, czyli z ziemniakami, domową surówką albo tradycyjną marchewką z groszkiem. Przywołaj wspomnienia sprzed lat i zobacz przepis na klasyczne kotlety rzymskie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Ser pokrój w dosyć grube plastry.
Jajka rozkłóć w głębokim naczyniu. Posól je i popieprz, a następnie jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
W drugim głębokim naczyniu powinna znaleźć się bułka tarta.
Teraz każdy kawałek sera obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu, najlepiej na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Wystarczy po kilka minut.