Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas z czasów PRL-u, który nie traci na aktualności. Kotlety rzymskie to nic innego jak kawałek żółtego sera obtoczonego w panierce i usmażonego na patelni na złoty kolor. Kotlety rzymskie możemy serwować jak za czasów PRL - z ziemniakami oraz marchewką i groszkiem lub w wersji bardziej nowoczesnej - z ulubionym dipem bądź lekką sałatką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1089
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 257
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1089
Składniki
Ser pokrój w plastry o grubości około 1-1,5 cm.
Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą i mąkę. Składniki wymieszaj.
Do miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem.
Na patelni rozgrzej olej.
Plastry sera obtocz w jajku i panierce. Kotlety smaż na małym ogniu, na złoty kolor z dwóch stron.
Kotlety rzymskie serwuj jak za dawnych czasów w towarzystwie gotowanych ziemniaków i marchewki z groszkiem lub w formie bardziej współczesnej - z lekką surówką i dipem.