Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety schabowe , przygotowane inaczej jak tradycyjne. Kotlety nadziewane pieczarkami i serem na pewno posmakują domownikom.
nóż, deska do krojenia, patelnia, łyżka, miseczki, widelec,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22396
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14285
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4432
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43454
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 509
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22396
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14285
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4432
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43454
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 509
Składniki
Schab bez kości pokroić na trochę grubsze plastry , opłukać osuszyć. Każdy plaster przeciąć ale nie całkiem do końca, rozłożyć, nakryć folią i rozbić z jednej i z drugiej strony uważając aby nie porobić dziur. Następnie natrzeć solą i pieprzem , odłożyć na bok. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać przyprawy i obraną, pokrojoną w kostkę cebulę - wystudzić. W między czasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser. Na wcześniej przygotowane kotlety z jednej strony nałożyć około 2 łyżek farszu z pieczarek, na farsz nałożyć łyżkę startego sera, przykryć drugą częścią kotleta. Przygotować trzy naczynia ( miseczki) w jednej rozbełtać jajka z odrobiną soli, do drugiej wsypać mąkę a do trzeciej bułkę tartą. Kotlety panierować najpierw w mące następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po zrumienieniu zmniejszyć płomień ognia i smażyć do całkowitego usmażenia kotletów. Smacznego.
Przygotowanie kotletów.
Gotowe do podania.