Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety schabowe , przygotowane inaczej jak tradycyjne. Kotlety nadziewane pieczarkami i serem na pewno posmakują domownikom.
nóż, deska do krojenia, patelnia, łyżka, miseczki, widelec,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Schab bez kości pokroić na trochę grubsze plastry , opłukać osuszyć. Każdy plaster przeciąć ale nie całkiem do końca, rozłożyć, nakryć folią i rozbić z jednej i z drugiej strony uważając aby nie porobić dziur. Następnie natrzeć solą i pieprzem , odłożyć na bok. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać przyprawy i obraną, pokrojoną w kostkę cebulę - wystudzić. W między czasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser. Na wcześniej przygotowane kotlety z jednej strony nałożyć około 2 łyżek farszu z pieczarek, na farsz nałożyć łyżkę startego sera, przykryć drugą częścią kotleta. Przygotować trzy naczynia ( miseczki) w jednej rozbełtać jajka z odrobiną soli, do drugiej wsypać mąkę a do trzeciej bułkę tartą. Kotlety panierować najpierw w mące następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po zrumienieniu zmniejszyć płomień ognia i smażyć do całkowitego usmażenia kotletów. Smacznego.
Przygotowanie kotletów.
Gotowe do podania.