Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy wcale nie musi być nudny. Dzięki marynacie kotlety są niesamowicie kruche i soczyste.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1512
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1512
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 443
Składniki
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp estragonem (1 łyżka). Włóż kotlety do miski. Zalej piwem. Odstaw na min. 2 godziny. Jajka dopraw solą i pieprzem. Schab panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Śmietanę podgrzej. Dodaj resztę estragonu. Dopraw solą i pieprzem. Można dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. Mięso wyłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem śmietanowym.