Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3939
Dodano: 16.02.2017
Odsłon: 18278
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp estragonem (1 łyżka). Włóż kotlety do miski. Zalej piwem. Odstaw na min. 2 godziny. Jajka dopraw solą i pieprzem. Schab panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Śmietanę podgrzej. Dodaj resztę estragonu. Dopraw solą i pieprzem. Można dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. Mięso wyłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem śmietanowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

bellamozzarella 16 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
ależ smakowite schaboszczaki ;-) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 16 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe i bardzo apetyczne kotlety :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz