Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne kotlety schabowe w innym wydaniu
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Kotlety roznijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy,nacieramy rozdrobnionym czosnkiem i smarujemy sosem sojowym.Tak przygotowane kotlety odstawiamy do lodowki na ok 30 min.W tym czasie kroimy pieczarki,najlepiej w paski a cebulke w piórka,wszystko razem podsmazamy dodajac odrobine soli i pieprzu do smaku.Kotlety podsmażamy na patelni a nastepnie przekładamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem,na wierzch kotletow układamy pieczarki z cebulka i posypujemy startym zółtym serem.Piekarnik nagrzewamy do 200 C i zapiekamy do momętu az ser sie nie roztopi.