Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe z kością w grzybowej panierce:

Kotlety schabowe z kością w grzybowej panierce:

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 3091

Dodano:

Odsłon: 1771

Dziś do panierki kotletów schabowych proponuję dodać mączkę grzybową a uzyskamy całkiem nowy smak.

Składniki

  • 5 dużych kotletów schabowych z kością
  • sól, pieprz i przyprawa podlaska do mięs smażonych
  • smalec lub olej do smażenia
  • Panierka:
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 łyżki mączki grzybowej
  • 3 duże jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Kotlety lekko rozbić i oprószyć przyprawami.
    Odstawić na godzinę do lodówki .

    Bułkę tartą wymieszać z proszkiem grzybowym .
    Kotlety panierować w jajku i bułce z dodatkiem proszku grzybowego.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń