Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Jedną cebulę obrać i posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i paprykę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić. Gdy warzywa ostygną dodać 2-3 łyżki majonezu wymieszać. Kotlety schabowe lekko naciąć, doprawić solą i pieprzem.
Pozostałe dwie cebule obrać i posiekać w pióra. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, rozłożyć równomiernie cebule, na niej wyłożyć plastry kotletów schabowych, jeden koło drugiego. Na kotletach rozłożyć porcje farszu, przykryć startym na tarce serem,
Zapiekać w piekarniku, w 160stopniach, na początku pod przykryciem, po 20-25 minutach ściągnąć przykrywkę i zapiekać do momentu stopienia sera. Kotlety podawać z ziemniakami i surówką.