Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracę zacznij od umycia i osuszenia mięsa drobiowego. Następnie pokrój pierś na paski o grubości ok. 1-2 cm, po czym natrzyj solą (ostrożnie, ponieważ wędzony boczek jest słony) i czarnym pieprzem. Każdy kawałek fileta posmaruj odrobiną musztardy i zawiń jednym lub dwoma plasterkami boczku. Połóż roladki zawinięciem do dołu, aby się nie rozpadały.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Pracę zacznij od umycia i osuszenia mięsa drobiowego. Następnie pokrój pierś na paski o grubości ok. 1-2 cm, po czym natrzyj solą (ostrożnie, ponieważ wędzony boczek jest słony) i czarnym pieprzem. Każdy kawałek fileta posmaruj odrobiną musztardy i zawiń jednym lub dwoma plasterkami boczku. Połóż roladki zawinięciem do dołu, aby się nie rozpadały.
Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzej oliwę i masło. Dorzuć gałązkę rozmarynu i 2 ząbki czosnku. Podgrzewaj, aż masło się rozpuści. Przełóż kotlety na patelnię i smaż ze wszystkich stron. Gdy czosnek lub/i rozmaryn zacznie się palić, zdejmij go z patelni. W przeciwnym razie roladki mogą być gorzkie.
Przekładaj kotlety bezpośrednio z patelni na talerz, dołóż ulubione dodatki i podawaj jako danie obiadowe. Ostudzone kotlety senatorskie pokrój ukośnie w paski, nadziej na wykałaczki z korniszonem, oliwką oraz marynowaną pieczarką i podawaj jako przystawka na zimnym bufecie.