Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie po dłuższej przerwie, w końcu grypę pokonałam i doszłam do siebie :), a że już się lepiej czuję to podzielę się przepisem na pyszne kotlety z piersi kurczaka. Kotlety są bardzo smaczne, soczyste i możemy je usmażyć lub upiec w piekarniku. Polecam wypróbować przepis.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 964
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5543
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17893
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 964
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5543
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17893
Składniki
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka, drobno kroję i przekładam do miski.
Do pokrojonej piersi dodaję wszystkie składniki na kotlety (natkę pietruszki, szczypiorek i koperek siekam), doprawiam i dokładnie mieszam. Tak przygotowaną masę odstawiam na około 30 minut do lodówki.
Smażenie kotletów: Na rozgrzanym tłuszczu na patelni smażę kotlety z obydwu stron na lekko brązowy kolor. Kotlety przypominają kształtem placki ziemniaczane. Usmażone układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Pieczenie kotletów: Blachę wykładam papierem do pieczenia i maluję niewielką ilością oleju, nakładam po łyżce masy i formuję kotlety, tak jak na patelni. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 35 minut, po około 25 minutach blachę wyjmuję i przewracam kotlety na drugą stronę i piekę jeszcze około 10 minut. Kotlety siekane z kurczaka są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa