Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli siekiera ma spełnić swoje zadanie – musi być ostra. Tak samo jest z kotletami, które przygotowaliśmy dla miłośników pikantnych przypraw.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 172
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 150
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 41
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 106
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 172
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 150
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 41
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso umyj, osusz, a następnie podziel na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy z nich posól, popieprz, oprósz majerankiem i papryką słodką w proszku. Na patelni rozgrzej olej. Z każdej strony tylko podsmaż chwilę schab, przełóż go do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Zeszklij na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Przełóż do miseczki. Dodaj obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj.
Majonez, ketchup i musztardę wymieszaj. Dodaj odrobinę soku z cytryny, posól i popieprz. Wymieszaj składniki.
Na każdy kawałek kotleta wyłóż sos, a na niego farsz z cebulą i czosnkiem. Posyp tartym serem.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Piecz kotlety przez około 10-15 minut aż ser się rozpuści.