Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetna propozycja obiadowa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Siekane kotlety rybne smakują rewelacyjnie z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami. Fani ostrzejszych smaków mogą polać je sosem czosnkowym. Kotlety rybne sprawdzą się także z ryżem.
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 512
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 255
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2378
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 512
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 255
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2378
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w mleku, aż dobrze nasiąknie. Po kilku minutach odsącz z nadmiaru mleka nad zlewem. Następnie umyj rybę, obierz ze skóry, usuń ości jeśli takowe występują, a w następnym kroku drobno ją posiekaj. Jeśli nie lubisz obierać ryby, możesz kupić filety.
Obierz ze skórki szalotkę i również drobno posiekaj. Dodaj do niej musztardę, pokrojony szczypiorek, a także sól i pieprz. Do wszystkiego dodaj wcześniej przygotowaną rybę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Rozbij jajko i rozkłóć je rózgą kuchenną lub widelcem w szklance. Uformuj kulki z pasty rybnej, a następnie każdą z nich obtocz w jajku i później w bułce tartej. Kulki przed smażeniem lekko spłaszcz w dłoniach.
Rozgrzej na patelni tłuszcz. Smaż kotlety na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki przełóż na ręczniki papierowe, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Bezpośrednio przed podaniem posyp kotlety świeżym koperkiem. Możesz je także skropić sokiem z cytryny.