Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to świetna propozycja obiadowa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Siekane kotlety rybne smakują rewelacyjnie z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami. Fani ostrzejszych smaków mogą polać je sosem czosnkowym. Kotlety rybne sprawdzą się także z ryżem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Czerstwą bułkę namocz w mleku, aż dobrze nasiąknie. Po kilku minutach odsącz z nadmiaru mleka nad zlewem. Następnie umyj rybę, obierz ze skóry, usuń ości jeśli takowe występują, a w następnym kroku drobno ją posiekaj. Jeśli nie lubisz obierać ryby, możesz kupić filety.
Obierz ze skórki szalotkę i również drobno posiekaj. Dodaj do niej musztardę, pokrojony szczypiorek, a także sól i pieprz. Do wszystkiego dodaj wcześniej przygotowaną rybę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Rozbij jajko i rozkłóć je rózgą kuchenną lub widelcem w szklance. Uformuj kulki z pasty rybnej, a następnie każdą z nich obtocz w jajku i później w bułce tartej. Kulki przed smażeniem lekko spłaszcz w dłoniach.
Rozgrzej na patelni tłuszcz. Smaż kotlety na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki przełóż na ręczniki papierowe, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Bezpośrednio przed podaniem posyp kotlety świeżym koperkiem. Możesz je także skropić sokiem z cytryny.