Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa alternatywa dla mięsa. Pełne smaku, aromatu , mięciutkie kotlety pozwalają stworzyć wiele dań . Pieczone, odpada smażenie przez co zdrowsze.
Miska , tarka, naczynie żaroodporne.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1043
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 948
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1043
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 948
Składniki
Ziemniaka obrać, cukinię umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, pozostawić na sitku do osączenia, przed umieszczeniem w misce dodatkowo wycisnąć nadmiar soku.
Pieczarki obrać, paprykę umyć , zetrzeć na tarce , dodać.
Cebulę obrać zetrzeć, również ser , dodać.
Żurawinę pokroić na drobno, dodać. Wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, dodać mąkę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Uformować kotlety obtoczyć w tartej bułce , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , kotlety skropić oliwą z oliwek , wstawić i piec 35 minut lub dobrego zrumienienia kotletów. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem na zimno do pieczywa.