Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mięsa. Ale z czym je podać? Polecam zaserwować razem z ziemniaczkami. Zostań i zobacz sposób na prosty sos na patelni po usmażeniu naszych kotlecików.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Składniki
Ugotuj 4 jajka. Weź pół cebuli,. pokój w drobną kosteczkę i podsmaż na patelni. Odłóż na talerzyk do ostygnięcia.
Pokrojone pieczarki smaż na patelni aż do odparowania wody (ja użyłam mrożonych pieczarek). Odłóż na talerzyk do ostygnięcia.
W misce zetrzyj ugotowane jajka tarką na dużych oczkach. Dodaj cebulę, pieczarki, ser, bułkę tartą, szczypiorek, koperek i przyprawy. Wbij jedno surowe jajko, które nam zostało.
Wymieszaj by wszystko się połączyło. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż z każdego strony na złoto-brązowy kolor. Gotowe kotleciki warto wyłożyć na ręczniku papierowym. I gotowe!
Polecam podać je z ziemniakami. A co z sosem? Już się za niego zabieramy! Na patelni, na której smażyły się kotleciki (tak, zostaw na niej pozostałości ze smażenia) wrzuć pół łyżeczki masła. Następnie wlej szklankę mleka. Mieszaj na małym ogniu. Do pół szklanki mleka dodać 2 łyżki mąki i dobrze wymieszaj, potem również dodaj na patelnię. Wrzuć drobno posiekany koper (nie żałuj) sól i pieprz. Smacznego! Życzy M-Mama