Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mięsa. Ale z czym je podać? Polecam zaserwować razem z ziemniaczkami. Zostań i zobacz sposób na prosty sos na patelni po usmażeniu naszych kotlecików.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 852
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8263
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 439
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 138
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2272
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 852
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8263
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13112
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 439
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 138
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2272
Składniki
Ugotuj 4 jajka. Weź pół cebuli,. pokój w drobną kosteczkę i podsmaż na patelni. Odłóż na talerzyk do ostygnięcia.
Pokrojone pieczarki smaż na patelni aż do odparowania wody (ja użyłam mrożonych pieczarek). Odłóż na talerzyk do ostygnięcia.
W misce zetrzyj ugotowane jajka tarką na dużych oczkach. Dodaj cebulę, pieczarki, ser, bułkę tartą, szczypiorek, koperek i przyprawy. Wbij jedno surowe jajko, które nam zostało.
Wymieszaj by wszystko się połączyło. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż z każdego strony na złoto-brązowy kolor. Gotowe kotleciki warto wyłożyć na ręczniku papierowym. I gotowe!
Polecam podać je z ziemniakami. A co z sosem? Już się za niego zabieramy! Na patelni, na której smażyły się kotleciki (tak, zostaw na niej pozostałości ze smażenia) wrzuć pół łyżeczki masła. Następnie wlej szklankę mleka. Mieszaj na małym ogniu. Do pół szklanki mleka dodać 2 łyżki mąki i dobrze wymieszaj, potem również dodaj na patelnię. Wrzuć drobno posiekany koper (nie żałuj) sól i pieprz. Smacznego! Życzy M-Mama