Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pozoru banalne, ale bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Można użyć kotletów z karkówki, szynki lub schabu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Kotlety należy przyprawić z dwóch stron solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzewamy dobrze smalec i smażymy z dwóch stron do ladnego zrumienienia. Potem przekładamy na talerz.
Na tą samą patelnię wrzucamy łyżkę masła i podsmażamy do zezłocenia. Doprawiamy pieprzem i solą. Potem zdejmujemy i wrzucamy cebule gdy się zeszkli dodajemy zioła, pieprz oraz sól. Potem zdejmujemy i na maśle przesmazamy por a gdy ładnie zmięknie dodajemy posiekany czosnek.
Gdy wszystko mamy przesmażone, na patelni robimy zasmażkę z łyżki masła i mąki, gdy się zrumieni dodajemy troche wody i mieszamy żeby ładnie się rozprowadzilo. Potem dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia żeby zgęstniało. Gdy sos zrobi się zawiesisty, dodajmy pieczarki oraz przesmażone warzywa, wkładamy kotlety do sosu i dusimy około 10-15 min. Danie jest gotowe. Ja podaję te kotlety z surówką oraz kasza jęczmienną. Smacznego!:)