Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pozoru banalne, ale bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Można użyć kotletów z karkówki, szynki lub schabu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Składniki
Kotlety należy przyprawić z dwóch stron solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzewamy dobrze smalec i smażymy z dwóch stron do ladnego zrumienienia. Potem przekładamy na talerz.
Na tą samą patelnię wrzucamy łyżkę masła i podsmażamy do zezłocenia. Doprawiamy pieprzem i solą. Potem zdejmujemy i wrzucamy cebule gdy się zeszkli dodajemy zioła, pieprz oraz sól. Potem zdejmujemy i na maśle przesmazamy por a gdy ładnie zmięknie dodajemy posiekany czosnek.
Gdy wszystko mamy przesmażone, na patelni robimy zasmażkę z łyżki masła i mąki, gdy się zrumieni dodajemy troche wody i mieszamy żeby ładnie się rozprowadzilo. Potem dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia żeby zgęstniało. Gdy sos zrobi się zawiesisty, dodajmy pieczarki oraz przesmażone warzywa, wkładamy kotlety do sosu i dusimy około 10-15 min. Danie jest gotowe. Ja podaję te kotlety z surówką oraz kasza jęczmienną. Smacznego!:)