Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wymyślony przez moją teściową, wypróbowałam przepis, kotlety wyszły wspaniale. Polecam ten przepis.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą, po czym pozbyć się nadmiaru powstałego soku. Następnie mięso połączyć z odciśniętą bułką, ziemniakami, jajkiem, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić mięsną masę z dodatkiem wody gazowanej. Wstawić w chłodne miejsce na godzinę. Formować na dłoni owalne kotlety, panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i cynamonem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto i odsączyć na ręczniku papierowym.