Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wymyślony przez moją teściową, wypróbowałam przepis, kotlety wyszły wspaniale. Polecam ten przepis.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1412
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1347
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Ziemniaki obrać i zetrzeć razem z cebulą, po czym pozbyć się nadmiaru powstałego soku. Następnie mięso połączyć z odciśniętą bułką, ziemniakami, jajkiem, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić mięsną masę z dodatkiem wody gazowanej. Wstawić w chłodne miejsce na godzinę. Formować na dłoni owalne kotlety, panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i cynamonem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto i odsączyć na ręczniku papierowym.