Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków są bardzo zdrowym, smacznym i szybkim w przygotowaniu zamiennikiem tradycyjnego kotleta schabowego.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Boczniaki czyścimy, wycinamy trzony, bo są twarde. Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do osobnego naczynia wsypujemy bułkę tartą i postępujemy jak z kotletami schabowymi. Boczniaki zamaczamy w jajku, a nastepnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują wspaniale i są bardzo zdrowe.