Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków są bardzo zdrowym, smacznym i szybkim w przygotowaniu zamiennikiem tradycyjnego kotleta schabowego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2606
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3749
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2606
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3749
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Składniki
Boczniaki czyścimy, wycinamy trzony, bo są twarde. Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do osobnego naczynia wsypujemy bułkę tartą i postępujemy jak z kotletami schabowymi. Boczniaki zamaczamy w jajku, a nastepnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują wspaniale i są bardzo zdrowe.