Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków są bardzo zdrowym, smacznym i szybkim w przygotowaniu zamiennikiem tradycyjnego kotleta schabowego.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5808
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 312
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5808
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 312
Składniki
Boczniaki czyścimy, wycinamy trzony, bo są twarde. Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do osobnego naczynia wsypujemy bułkę tartą i postępujemy jak z kotletami schabowymi. Boczniaki zamaczamy w jajku, a nastepnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują wspaniale i są bardzo zdrowe.