Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków są bardzo zdrowym, smacznym i szybkim w przygotowaniu zamiennikiem tradycyjnego kotleta schabowego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6962
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12278
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6962
Składniki
Boczniaki czyścimy, wycinamy trzony, bo są twarde. Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Do osobnego naczynia wsypujemy bułkę tartą i postępujemy jak z kotletami schabowymi. Boczniaki zamaczamy w jajku, a nastepnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym maśle klarowanym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smakują wspaniale i są bardzo zdrowe.