Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z boczniaków. Pierwszy raz je robiłam, powiem szczerze, że wyszły przepyszne. Kotleciki podałam z ryżem z kukurydzą i koperkiem... naprawdę pyszny obiadek, więc tym bardziej polecam. Poniższy przepis jest na 9-10 kotletów:
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8926
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8034
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5741
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8926
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8034
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5530
Składniki
Trzy jajka ugotować na twardo. Następnie zetrzeć je na grubej tarce. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię z tłuszczem. Na patelnię wrzucić pieczarki i boczniaki. Smażyć do odparowania wody. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Jeszcze chwilę smażyć. Patelnię zdjąć z palnika i chwilę wystudzić. Następnie zmielić grzyby z cebulą na grubym sitku (u mnie 8 mm, można też na trochę drobniejszym). Do miski z grzybami dodać tarty ser i tarte ugotowane jajka. Ponadto dodać jedno surowe jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać i ew. doprawić solą i pieprzem. Na talerz wsypać bułkę tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Kotleciki są pyszne. SMACZNEGO!!!